Om mig

Foto av NinaJag heter Nina Mohss och bor i Uppsala. Jag har använt programmet Knitware sedan dos-tiden och framförallt för att göra mönster till min stickmaskin. Jag köpte en LK-150 stickmaskin 1992 och blev besviken när jag insåg hur svårt det var att hitta stickbeskrivningar till den. Det löste sig med Knitware och sedan dess har det blivit många tröjor skapade med Knitware och dessutom fler stickmaskiner i huset. Jag har satt ihop några sidor om stickmaskiner som du hittar här.

Jag har också en del andra intressen förutom stickning. Främst är det sömnad och då helst historiska dräkter. När jag syr använder jag ett annat program för att skapa mönster själv som heter Garment Designer. Jag har också ägnat mig åt att sy tygdockor, både så kallade waldorfdockor och andra. Jag skaffade en ny symaskin för ett år sedan, Husqvarna QuiltDesigner II, som man också kan brodera med. Det är mycket roligt att sitta och titta på hur broderierna växer fram. Jag har ett äldre dataprogram för att göra egna broderier men det har jag inte hunnit börja med än. Det finns så mycket färdiga broderier att ladda ner från internet.

Att sy medeltida skor är också något som jag har ägnat mig åt. Om du vill titta på några skor jag sytt klicka här.

Har du några frågor får du gärna skicka ett mail till mig. Likaså om du har några synpunkter på hemsidan eller hittar något fel.

Info@vikatextil.se

Docksamlingen, som både består av hemsydda tygdockor, porslinsdockor och några köpedockor.

Till första sidan om Knitware