Stickmaskin

Uppdaterad: 2009-05-01

Fakta om stickmaskiner.
Att skaffa stickmaskin
Sköt om din stickmaskin.
Hur kan jag lära mig sticka på maskin?
Stickbeskrivningar -vad får jag tag i dem
Några stickbeskrivningar för maskin
Mer om Stickledare
Var kan jag handla garn
Länkar jag gillar
Stickbeskrivning att köpa
Att använda Knitware med stickmasin
Till Knitwares förstasida
Lite om mig
Min Blogg

 

En av mina stora hobbies är att sticka med stickmaskin. Jag känner många fler som syr och broderar med brodermaskiner än som stickar med stickmaskin, men jag har upptäckt att när jag talar om mina stickmasiner så dyker det upp en och annan som också håller på eller, vanligare, som har hållit på men som stoppat undan sin maskin.

Jag tror att det finns en hel mängd stickmaskiner runt om i det här landet som har blivit parkerade och undanstoppade av olika skäl. Brist på kunskap och brist på inspiration tror jag är några av de största anledningarna. Just nu råder stick-boom i Sverige. Var och varannan människa stickar och stickböckerna är snart lika många som kokböckerna! Nu ser det ut som om allt fler också börjar att intressera sig för maskinstickning. Kanske plockas maskinerna fram från sina gömslen. Det är mycket glädjande.

Jag vill med dessa sidor dela med mig av en del fakta om stickmaskiner, vad man kan hitta garn, vad man skall tänka på när man ska köpa en stickmaskin med mera. Jag hoppas att du kommer att ha nytta av dessa sidor och att du som har en maskin undanstoppad blir inspirerad att plocka fram den igen.

Nu har jag också starat en blogg om maskinstickning. Du hittar länken dit här bredvid.

Har du frågor som du inte hittar svar på så skicka ett mail så ska jag försöka svara om jag kan.

Maila gärna synpunkter till mig.